V kolikor sledite barvnim trendom v svetu, ste verjetno že opazili kakšni barvni odtenki nas bodo presenečali v naslednjem letu 2019.  Kakšni točni barvni odtenki nas čakajo v naslednjem letu še težko napovemo, saj razglasitve velikana barv Pantone uradno še ni. Za enkrat lahko sledimo lahko drugim večjim proizvajalcem, ki že namigujejo, kaj nas čaka v letu 2019.

Eden večjih proizvajalcev barv PPG Paints napoveduje, da bo barvni odtenek prihajajočega leta t.i. barva Nočne straže, ki ga lahko označimo za temačno verzijo modrikasto zelene barve. Barva izhaja iz potrebe po povezovanju človeka z naravo, saj naj bi barva omočila odklop od današnjega burnega hiper-aktivnega vsakdana.

Barva se bo odlično podala k večino interjerjev in se jo lepo kombinira tako svetlim kot tudi temnim pohištvom. Odlično se navezuje na že zdaj nekaj let trajajočim trendom uporabe kovine v medenini in zlatih odtenkih. Takšne očem in prostoru bogate barve, se vedno lahko kombinirajo z barvami v peščeno sivih odtenkih. Dobro pa jo popestri t.i. milenijska roza barva, ki jo še vedno aktualna. Verjetno se bo le malokdo odločil za poseg obarvanja celotnega prostora s takšnim odtenkom modro-zelene barve. Zato se lahko barva pojavi, kot določen detajl v prostoru,  poudarek določnega dela stene, ali kot izbor določene dekoracije in dodatkov.

Barvno paleto smo spoznali že Aprila na Milanskemu sejmu pohištva in notranje opreme. Fotografije našega obiska si lahko preberete v enemu izmed naših starejših člankov.

Besedilo: Jernej Orhini

Fotografije: Splet proizvajalci barv