Nasveti za prijetno Fengshui okolje v letu psa

Feb 15, 2018 | meni

Nasveti za prijetno Fengshui okolje v letu psa

S 16. februarjem 2018, smo s praznovanjem kitajskega leta vstopili v novo obdobje – obdobje rjavega zemeljske psa.  Lastnosti psa, ki je znan po svoji zvestobi in dobri energiji bomo srečevali tako na vsakem letošnjem koraku. Nekaj takšne pozitive energij lahko z uporabo nekaj osnovnih fenshui principov, vnesete tudi v svoj dom.

Pretok energije Chi

Osnovno cilj pri ustvarjanju Fensh shui-ja  je dober pretok energije Chi skozi celotni prostor. Zato je v prvem koraku potrebno odstraniti vse kar je v vašem stanovanju nepotrebno. Slabo organiziran prostor  in nepotrebni predmeti, ki nam polnijo predale in omare so motijo potek energije v prostorih. Priporočamo izpraznitev knjižnih polic z oddajo že prebranih knjig, prijateljem ali pa v antikvariat. Zastarelo elektroniko ali preveč pokvarjene stvari zavržemo v zbirne centre. Pohištvo ali ostale predmeti, ki še lahko služijo namenu izmenjamo jih  prodamo ali pa jih podarimo tistim, ki si jih ne morejo kupiti. Lahko jih odnesete tudi v najbližji center ponovne uporabe.

Ohranimo tako le predmete, na katere smo navezani zaradi njihove funkcionalnosti, estetike ali pa nosijo za nas poseben pomen.  Z očiščenjem  bo pretok energije Chi večje,  si bomo v prostor vnesli zdravje bogastvo in srečo.

Svetloba in zrak

Z organizacijo stvari v vašem domu smo s prvim korakom  poskrbeli za boljši pretok energije. Da bo energija hitreje stekla skozi prostore odprite okna, očistite steklene površine, tako bo v prostoru več naravne svetlobe. V temne kotičke prostorov, lahko namestimo ogledala ali pa dodamo še kakšno novo svetilko.  Skozi dom se bo tako lažje poleg zraka oz. vetra premikala tudi svetloba.

Barve

Fenshui pripisuje barvam različne pozitivne aspekte. Vsaka barva lahko predstavlja določeno področje v življenju . Rdeča predstavlja bogastvom in srečo, zelena nas umiri, rumena nas navdaja z močjo, modra povezujemo s spiritualnostjo, belo pa s čistostjo. V prostor jih vnesemo z uporabo različnih umetnin, uporabo različnih dekoracij ali pa z obarvanjem sten.

Rastline

Za čisti zrak poskrbijo v naših domovih rastline, ki s svojim procesom osnažen zrak filtrirajo in nam tako zagotovijo čistejše in bolj zdravo okolje. Dokler so rastline zdrave v prostor privabljajo pozitivno energijo Chi. V kolikor rastline  na določenem mestu ne uspeva, jo premestimo drugam. Fenghui s svojo filozofijo priporoča primernejše rastline, ki pa v našem prostoru tujerodne, kot npr. bambus.  Bogastvo naj bi nam prinesle rastline kot so bambus, lilije, fikusi, bršljan in raznovrstne praproti.

Yin in yang

Filozofija Yin in yang predstavlja dva nasprotujoča si poli, ki se privlačita. Yin (pasivna, ženstvena energija) in yang (aktivna, moška energija). Gre za vzpostavitev ravnovesja nasprotujočih se si polov kot so tema in svetloba, dan in noč. Načelo lahko spretno uporabite tudi v opremi svoje stanovanje. Ravnovesje med silnicami lahko vzpostavite na nivoju svetli oz. temnih barv ali pa pri uporabi oblik različnih oblik.

Besedilo:  Jernej Orhini

Foto:  Arhiv projektov

Pokličite za uvodni posvet

+386 40 480 374

Kontaktirajte me

Elektronski naslov

Telefon

+386 40 480 374