O meni

Sem Sabina Belak, oblikovalka za notranjo opremo z dobrim občutkom za prostor. S svojo pozitivno naravnanostjo do sebe, mojih naročnikov in narave ter z zanesljivostjo in vztrajnostjo sem uspešno ustvarila prepoznavnost mojega dela.

Rada imam naravo, predvsem gore, kamor v prostem času rada zahajam, si odpočijem in si nabiram moči za svoje delo. Poleg rožic, zelišč, gozdnih sadežev nabiram v naravi tudi ideje za svoje delo. Pogosto naberem kamen, storžke, veje, … in jih dodam v dekoracijo pri svojem projektu.

Snovanje uporabnega pohištva

Čeprav sem se sprva odločila za poklic mame, sem vedno čutila ljubezen do kreativnega in uporabnega oblikovanja prostora. Tako sem družini in prijateljem pomagala pri opremi doma in kmalu tudi že pri načrtovanju pohištva po meri. Ker je ta strast le rasla, sem se leta 2006 odločila za študij notranjega oblikovanja.

Moje predhodno delo in vnet študij se je obrestoval in že leta 2009 sem bila povabljena v podjetje Brest iz Cerknice na projektno delo, osredotočeno na vprašanje kako oblikovati pohištvo za majhne prostore. Kasneje sem se tam tudi redno zaposlila. S skupino konstruktorjev, specialistov za les in prodajnikov smo razvili in realizirali več kosov multifunkcionalnega pohištva z upoštevanjem trajnostnih principov in želji po čim nižjem ogljičnem odtisu.

V Brestu sem dodobra spoznala probleme majhnih prostorov, ter se tako naučila dobro organizirati prostor, kar je vodilo pri mojih projektih in temu dajem prednost pred dizajnom. Ker je bil Brest podjetje s serijsko proizvodnjo pohištva, sem se naučila kako oblikovati pohištvo, da je najbolj uporabno, kakovostno in cenovno učinkovito izdelano.

Zasnova celotnih prostorov

Čeprav me je načrtovanje multifunkcionalnega pohištva veselilo, sem svoje poslanstvo videla v načrtovanju celostnega prostora, ne le kosa pohištva. Zato sem se po nekaj letih dela za Brest odločila za samostojno pot. Z veseljem lahko povem, da sem s podjetjem, kot zunanja sodelavka še naprej pogosto sodelovala, tako pri načrtovanju pohištva, kot opremi salonov in sejemskih prostorov.

Ne bojim se delati v različnih stilih, oblikovalskih jezikih, uporabljati barv

V ospredje postavljam okus in želje naročnikov, s svojim celostnim pristopom pa pomagam njihovo množico idej izvesti v usklajeno stilno zgodbo prostora. S pametno prenovo ustvarimo dobro izkoriščen in oblikovan dom, tako pa sprostimo veliko prostora, časa in s tem tudi denarja. Rada imam trajnostne prostore in izdelke, ki jih zaradi svoje kvalitete in uporabnosti ne menjamo pogosto. Da prostor popestrimo, da prostor zadiha in mu tako damo življenje pa uporabimo dekoracijo, ki jo lahko hitreje in lažje zamenjamo ter osebne predmete naročnikov, ki jim veliko pomenijo. Tako naročnik dobi prostor po svojih potrebah in željah ter dobi občutek toplega doma.

Pokličite za uvodni posvet

+386 40 480 374

Kontaktirajte me

Elektronski naslov

Telefon

+386 40 480 374