Preobrazba Barbarine kuhinje

Nov 14, 2015 | meni

Zaključili smo s projektom preobrazbe kuhinje in več kot zadovoljili go. Barbaro in njeno družino z novo kuhinjo katera je prostornejša, svetlejša, prijetnejša, v skladu njihovimi željami ter nad pričakovanji. Obstoječa kuhinja je bila zelo stara in jo je bilo potrebno zamenjati, saj je ob vselitvi v hišo enkrat zaradi pomanjkanja denarja že doživela stilsko preobrazbo.

PREOBRAZBA-BARBARINE-KUHINJE-1

Na podlagi predlogov in želja našega naročnika – moža in žene, ki imata vsak svoj okus in sta stala vsak na svojem bregu, sta nastala naslednja predloga:

Funkcije mo

Od obstoječe kuhinje ni nič ostalo, zamenjali smo tudi gospodinjske aparate. Zadnji predlog je v bistvu nastal v naši glavi že po prvem pogovoru z naročnikoma, vendar smo želeli, da se naročnika sama prepričata, da se splača poslušati načrtovalca, saj imamo več izkušenj in znanja iz tega področja in več vemo kaj na tržišču obstaja glede materialov in kaj se da izvesti. Skupaj smo se po podanih predlogih pogovorili kam bomo kaj umestili, da bo kuhinja čim bolj ergonomična in praktična za delo in uporabo. Seveda smo morali delati kompromise glede na želje in prostor. Omehčati smo morali naročnika, da se je sprijaznil s tem, da imamo eno stran kuhinje zaprto, da lahko skrijemo vse gospodinjske aparate. To smo storili na desni strani kuhinje, tako da smo delno zaprli pult in umestili dvižna vratca, tako da lahko aparate potegnemo ven in ko jih ne rabimo takoj nazaj pospravimo. S tem smo zadovoljili tudi naročnico, ki je hotela imeti aparate skrite in vedno pri roki, ko jih potrebuje in čisto ter prazno delovno površino. Ostal je problem z »mrtvimi« koti, ki smo ga rešili z izvlečnimi policami, ki so videti zelo elegantno, saj naročnici t.i. izvlečne ledvičke niso bile všeč. Glede na to, da so dvižna vrata pri visečih omaricah težko dostopna za otroke, da bi jih zaprli, smo se odločili za električno odpiranje in zapiraje le-teh. Prav tako smo se zaradi lepšega izgleda odločili za senzorsko prižiganje luči pod visečimi omaricami. Zaradi praktičnosti, ko imamo pri pripravi hrane večkrat umazane roke, smo se odločili tudi za električno odpiranje predla, kjer so pospravljene kante za ločeno zbiranje odpadkov. Na sredino visokega predala rahlo pritisnemo s kolenom in se predal sam odpre, ko ga želimo zapreti, ga le rahlo potisnemo naprej. Po pregledu idejne zasnove dveh predlogov in pripomb smo naredili nov predlog in tako dobili končno idejo, ki je bila všeč obema naročnikoma:

Barbarina_kuhinja a1

V tem primeru je bilo najboljše, da kuhinjo izdela mizar, saj smo le tako lahko izkoristili vsak centimeter danega prostora in dobili cenovno dostopno novo kuhinjo, ki je zadovoljila oba naročnika.

Barbarina_kuhinja a3

Besedilo in foto: SB

Pokličite za uvodni posvet

+386 40 480 374

Kontaktirajte me

Elektronski naslov

Telefon

+386 40 480 374