GUBANI ROLO

Če si želite sodobno modernega, klasično elegantnega ali podeželjsko domačega  izgleda v vašem prostoru bo izbira gubanega roloja prava odločitev.
Gubani rolo je enostaven in predvsem zelo praktičen za uporabo saj nam sistem dopušča možnost dvigovanja in spuščanja zavese na želeno višino.
Gubani rolo je izdelan iz ravnega kosa tkanine, ki ima na zadnji strani všit rinčni trak  skozi katerega so napeljane vrvice. Ob potegu se bo zavesa dvigovala in naredila v spodnjem delu gube s tem  pa v prostor spustila svetlobo in pogled. Spodnji del gubanega roloja je obtežen z utežjo kar daje zavesi ravno obliko. Zaključek gubanega roloja je lahko raven, izrezan, kombiniran z drugo tkanino, obrobljen s trakom ali čipko,…
Snemanje in ponovno nameščanje tkanine na mehanizem za gubani rolo je hitro, enostavno in brez napora zato vam večkratno pranje ne bo povzročalo težav.
Pri izbiri vodil/mehanizmov lahko izbiramo med različnimi možnostmi.

Gubani rolo brez mehanizma
Najbolj enostavna oblika je gubani rolo brez mehanizma, ki se lahko obesi na tirnico, palico ali transportno ploščo. Za upravljanje višine se uporablja vrvica na kateri je štopar, ki omogoča zaustavitev na določeni višini.
Slabost tega sistema se pojavi pri pranju zaves saj bo potrebno vrvice pred pranjem odstraniti po pranju pa ponovno napeljati.

Gubani rolo z mehanizmom-na vrvico
Mehanizem na vrvico omogoča enostavnejše dvigovanja in spuščanja zavese na želeno višino. Z rahlim zamahom v stran se bo vrvica aktivirala. Za zaustavitev na želeni višini pa bo potreben ponoven rahel zamah v stran pri čemer se bo zavesa ustavila.
Mehanizem je primeren za pritrjevanje na okenski ali vratni okvir ter za vertikalno in stropno horizontalno steno.

Gubani rolo z mehanizmom-na verižico
Mehanizem na verižico omogoča najbolj enostavno dvigovanje in spuščanje zavese. S potegom verižice brez zamaha bomo hitro in brez napora regulirali višino zavese.
Mehanizem je primeren za pritrjevanje na vertikalno in stropno horizontalno steno.