PANELNE ZAVESE

Če so vam všeč ravne linije, ki bodo v prostor vnesle strog minimalističen izgled bo izbira panelnih zaves prava rešitev za vas.
Panelne zavese so izdelane iz dveh ali več ravnih kosov tkanin, ki so  v spodnjem delu obtežene z utežjo kar daje zavesi ravno obliko.
Tkanine, ki se uporabljajo za izdelavo panelnih zaves so lahko lahke osnovne, dekorativne ali pa kombinacija obeh. S kombinacijo dveh različnih tkanin boste poskrbeli za veliko količino svetlobe v prostoru kakor tudi za zastiranje neželjenih pogledov.
Snemanje in ponovno nameščanje tkanine na panelni mehanizem je hitro, enostavno in brez napora zato vam večkratno pranje ne bo povzročalo težav.
Pri izbiri vodil/mehanizmov lahko izbirate med panelnim sistemom (2,3,4 in 5 tirni) ali pa tirnicami, ki se uporabljajo za obešanje klasičnih zaves z enim, dvema, tremi in štirimi tiri.

 Panelni mehanizem
ima lahko 2,3,4, ali 5 tirov. Da bomo panele lahko obesili je na zgornji del panele potrebno našiti ježek, ki se bo pritrdili na transportno ploščo.
Pri panelnem mehanizmu so panele med seboj povezane, kar omogoča enostavno premikanje vseh panel na enkrat. Na vodilni paneli je potezna palica s katero panele odmaknemo iz okna ali pa jih pomaknemo na okno.
Širino posamezne panele in število panel bomo prilagodili vašemu prostoru in željam.

Panele na tirnicah
bolj enostavne ter cenovno dostopnejše so panele obešene na tirnice, ki so lahko 1., 2., 3., in 4. tirne. Te panele imajo lahko v zgornjem delu našit ježek, ki se pritrdi na transportno ploščo. Transportna plošča in tirnica sta med seboj povezana s tekači. Lahko pa je panela izdelana tako, da je v zgornjem delu narejen žepek v katerega se ustavi okroglo utež, ki bo zavesi dala ravno obliko. Da bomo panele lahko obesili je na zgornji del panele potrebno našiti drsnike, ki ustrezajo profilu tirnice. Panele na tirnicah med seboj niso povezane zato je potrebno ročno premikanje vsake panele  posebej. Za lažje premikanje panel se lahko na posamezno panelo pritrdi potezna palica.
Širino posamezne panele in število panel bomo prilagodili vašemu prostoru in željam.