Stanovanjska rezidenca Črnuče

V stanovanjski rezidenci Črnuče smo zasnovali stanovanje za mlajši par z dvojčkoma, nadobudno deklico in dečka. Družina je želela prijetno, udobno in predvsem funkcionalno stanovanje. Radi imajo naravo predvsem pa morje in vodo, kar smo vklopili v stanovanje v obliki barve, torej smo prebarvali posamično modro steno in tekstil. Belino pohištva smo popestrili z furnirjem hrastovega lesa. Ves furnir je naoljen in tako bolj prijeten na dotik.

Stanovanje je razdeljeno v dva dela na levi v dnevni del z manjšim toaletnim prostorom in na desni s spalnim delom in kopalnico.

V predsobo nas povabi velika tapeta s hišnimi pravili in nam zaželi dobrodošlico.

Kuhinja je preko jedilnega kota povezana z dnevno sobo, v kateri je velika kotna garnitura z kvalitetnega blaga Aqua Clean za lažje čiščenje. Daljši del je širok, da se lahko na njem stiskajo vsi štirje člani. Okrasne blazine in tabure so v modri barvi za poživitev sedežne garniture. Velike steklene površine smo odeli v dekorativne in osnovne zavese, ter tako preprečili mrzli občutek steklenih sten. Sedežno garnituro in jedilno klop razmejujejo pokončni stebri v katere so nameščeni poličniki, ki imajo steklena vratca, ki se odpirajo na obe strani. Jedilna klop v L ima dva predala, kamor lahko pospravimo pogrinjke, prte, družabne igre,… Blago smo uporabili enake barve kot so dekorativa v dnevni sobi.  V jedilnici je masivna miza z modnimi stoli.

TV regal je barvi neba z lesenimi dodatki, na njegovi levi je sodoben poličnik z delno zaprtimi kubusi v barvni kombinaciji lesa in bele barve. Družina bo naj lahko pospravila veliko knjig, spominkov in igrač.

Hodnik v spalne dela smo razdelili na dva dela levega smo opremili z veliko garderobno omaro, na desni strani smo steno in vrata oblekli v les. Vsa vrata so poravnana s steno, kljuke so modne z vsadki barve vrat.

Otroški sobi sta dve, ker sta otroka še majhna smo jih razdelili eno v spalnico, drugo pa v igralnico. V spalnici je za posteljo velika tapeta, ki ponazarja zgodnje poletje, saj so na tapeti veliki maki, ki so zelo pri srcu naročnici. Barve tapete pa poživijo prostor.

Kopalnica je praktično brez keramičnih ploščic, razen v tuš kabini. Steklena stena razmejuje tuš kabino s kadjo. Naročnik je žele imeti tuš kabino, naročnica pa kad, želja se jima je zdela nezdružljiva, vendar je nam uspelo združiti obe želji.

Stanovanje je bilo pred prenovo novo, vendar je kar nekaj časa čakalo na nove stanovalce. Vmes se je malce ˝postaralo˝, zato sta želela naročnika stanovanje posodobiti in ga prenoviti ter opremiti po njihovem okusu in potrebah. Prenovili naj bi vse razen kopalnic, vendar je želja ena in drugega, ki se ni skladala z našim predlogom po uskladitvi obeh želja prevagala odločitev po prenovi tudi kopalnic. Nastalo je prijeto bivalno okolje polno topline in veselih, nasmejanih obrazov, ki bo pogosto gostilo svoje prijatelje, kar je bila želja naročnikov.