Vzorčno stanovanje Koper

 

Vzorčno stanovanje v obmorskem Kopru na Ferrarski ulici smo opremljali tako, da v njem lahko udobno stanuje par. Stanovanje je primerno tako za mlade in njihovo prvo stanovanje kot za starejši par, ki ne potrebuje več veliko prostora.  Stanovanje je precej svetlo, le spalnica nima okna, zato pa ima dvoje drsnih vrat, ki se zapreta v steno. Opremljali smo ga v svetli beli barvi in mu dodali teksturo lesa za malce topline. Osvežili smo ga še vedno priljubljeno sivo barvo ter mu dodali še odtenek nežne, ženstvene in tople roza barve. Za opremljanje smo izkoristili vsak kotiček in premišljeno načrtovali vsak prostor posebej. Pohištvo je predvsem praktično in zelo uporabno ter trpežno.

Vso pohištvo je narejeno po meri pri mizarju, prav tako je narejeno pri obrtniku – tapetniku oblazinjeno pohištvo, stoli ter vzmetnica.

Stanovanje ima večji odprt prostor kuhinjo z jedilnico ter dnevno sobo. Pohištveni elementi in dekoracija se med seboj povezujejo tako v barvi, teksturi in materialih. Kuhinjski niz je v kombinaciji MDF lakirano na belo z lesnim dekorjem iveralom Kaindel, San Remo Classic. Keramika na steni daje dekorativni izgled, položena je malce drugače, vendar dokončano. Ker na steni ni bilo vtičnic, smo vtičnice integrirali v zgornje omarice, prav tako LED osvetlitev pulta.

Mizna plošča se povezuje s poličnikom v kuhinji saj je iz enakega material, noge so kovinske, prav tako so kovinski vsi dekorativni dodatki v tem delu stanovanja. Mizo smo dekorirali z keramičnimi krožniki v katere smo dodali večno lepe evkaliptusove veje. Kot ekološko osveščeno podjetje smo v steklene kozarce dodali papirnate slamice. Steno nad mizo krasita črno / bela ura in poličnik na katere smo postavili tri keramične lončke z umetnimi Ešerverijami (Echeveria). Pogrinjek na mizi se barvo ujema s stoli, ki jih je tapetnik pretapiciral v enako blago kot je sofa in počivalnik.

Udobna sofa stoji sredi prostora in razmejuje dnevni del od kuhinje. Velikost sofe je primerna za uživanje in crkljanje v dvoje ali pa se lahko uporablja kot dodatno ležišče, saj je vzmetena z žepkastimi vzmetmi. Dekorativne blazine raznih oblik, tekstur, materialov in barv pa popestrijo in zmehčajo videz prostora.  Pred njo stoji klubska miza v enakih materialih kot jedilna miza na mehki udobni preprogi v sivi barvi, kar še poudari plišasto roza sofo. Na klubsko mizo smo postavili mrežasto skledo za sadje in se navezuje na visečo luč nad jedilno mizo.

Nizek siv niz z predali v dnevni sobi zaključuje višja omara s policami iz enakega iverala kot je poličnik, plošča jedilne in klubske mize, ki se nadaljuje v enakem materialu v pisalno mizo na koncu sobe. Na dnevni regal smo umestili televizor in dekoracijo v obliki vazic z evkaliptusovimi vejicami, bonsajem, dišavnico in lepo leseno skulpturo. Pisalni kotiček smo opremili z udobnim pisarniškim stolom atraktivnega izgleda. Dekoracija sledi prostoru. Na prazno steno pod oknom v pisarniškem delu smo obesili več fotografij v okvirju z motivom vode, saj smo želeli preko fotografij nakazati, da je stanovanje ob morju. V prazen kot smo postavili visoko vazo z ˝modnimi˝ listi Monstere.

Spalnica je dolga in ožja. Vsak od partnerjev ima ˝svoj vhod˝. Garderobne omare so na obeh straneh po celi širini sobe, da bi bil prostor svetel smo jih dali v belo barvo, popestrili pa s črnimi kovinskimi ročaji, saj se ta barva pojavlja čez celo stanovanje v obliki dekorativnih elementov. Postelja in poličnik zanjo je v lesnem dekorju in ima štiri predale. Za dobro spanje je poskrbel tapetnik in naredil vzmetnico pomeri. Posteljo popestri snežno belo in siva posteljnina, pregrinjalo ter dekoracijske blazine. Tudi ta prostor smo popestrili z rastlinjem in romantičnimi svečami.