ZAVESE

V zadnjih nekaj letih sta se trend in kultura pri opremljanju prostorov zelo spremenila. Spominjamo se časov, ko so imele zavese zelo velik pomen pri opremljanju in prav ti časi so na nas pustili izjemen pečat zaradi katerega zavese ponovno dobivajo svoj prvotni namen: toplina prostora, eleganten izgled, povezanost prostora v celoto, zastiranje ne željenih pogledov, zatemnitev prostora, zakrivanje motečih neestetskih okenskih elementov,…

Lahke osnovne zavese: za doseganje minimalističnega trendovskega izgleda, ki bo dopuščal vdor velike količine svetlobe v prostor bodo najprimernejše lahke osnovne zavese. Osnovne zavese se razlikujejo glede na gostoto tkanja, surovinsko sestavo, barvo, način tkanja. Izdelava klasičnih zaves, ki jih lahko obesimo na stropne tirnice ali palico nam ponuja nešteto možnosti tako pri gostoti nabiranja blaga kot pri izdelavi najrazličnejših gub, ki so lahko šivane ali samo nabrane na trak.
Osnovnim zavesam lahko dodamo dekorativne zavese, ki so lahko obešene na isto ali pa dodatno tirnico oziroma palico za zavese.

Dekorativne zavese: za vse, ki si upajo biti bolj drzni pa nam dekorativne zavese ponujajo velik izbor najrazličnejših vzorcev  in baru katerih razpon je zelo širok. Dekorativne zavese imajo lahko zgolj dekorativni pomen ali pa kombinacijo dekorativnega in zatemnitveno zakrivajočega neželjenim pogledom. Izdelava klasičnih zaves, ki jih lahko obesimo na tirnice ali palico nam ponujajo nešteto možnosti tako pri gostoti nabiranja blaga kot pri izdelavi najrazličnejših gub, ki so lahko šivane ali samo nabrane na trak. Dekorativnim zavesam lahko dodamo tudi osnovne zavese.

Zavese lahko obesimo na tirnice ali palico:

Tirnice: Aluminijaste tirnice so lahko 1., 2., 3., in 4. tirne z masko ali brez. So zelo uporabne in prilagodljive ter se največkrat uporabljajo za obešanje lahkih/osnovnih zaves, ki jim lahko na isti ali dodatni tir dodamo težko dekorativno zaveso. Posebne enotirne tirnice nam omogočajo oblikovanje krivin. Zgornji del tkanine in nosilne elemente lahko zakrijemo z belo aluminijasto masko na katero lahko nalepimo leseno, tekstilno, kamnito oblogo,…

Palice: S široko izbiro palic, nosilcev in končnikov lesenega, kromiranega, matiranega, patinirano aluminijastega ali nerjavnega  izgleda lahko v prostor vnesete moderen, rustikalen, klasičen, podeželski ali urbani stil. Da boste zaveso lahko obesili boste potrebovali ustrezne nosilce, ki imajo utor za eno, dve ali tri palice. Palice so lahko okrogle ali pravokotne oblike in se položijo na nosilce iz zgornje ali spodnje strani. Pri nosilcih, ki nam omogočajo pritrditev palic od spodaj bo najboljša izbira palic, ki imajo v profilu utor,  kar nam omogoča, da bo zavesa pokrivala celotno dolžino palice. V kolikor boste uporabili palice brez utorov pa so lahko zavese obešene na več zanimivih načinov. Na vsako stran palice je potrebno namestiti še končnike s katerimi lahko poskrbite za dodaten dekorativni detajl ali pa diskreten neopazen zaključek.