Milano – novi trendi v notranjem oblikovanju

Apr 30, 2018 | meni

Letos smo na Milanskem sejmu preživeli dva dni, da smo se resnični naužili sedanjih in prihajajočih trendov v pohištveni industriji. Nekatere tehnične rešitve in oblikovalske rešitve smo že uspešno vnesli v naše dosedanje projekte, nekatere moramo še približati slovenskim kupcem.

V kuhinjah prevladujejo uporabljeni t.i. pulti iz tehničnega kamna. Ti so bolj odporni na raze in temperature, in kar je najpomemnejše ti ne vpijajo in jih ni trebno vzdrževati. Uporabljeni so kot delovne površine oz. pulti, pri kuhinjah višjega cenovnega razreda pa tudi kot fronte omaric. Barva njih so temne in bogate, temno zelene, rjavi in črnih odtenkov.

Pri Italijanih je bila uporaba plinskih kuhališč še vedno najbolj razširjena, zato jo je tudi na sejmu predstavljnih največ. V trendu so pri sosedih plinski gorilniki, ki se v pult vgrajujejo posamično in so tako popolnoma integrirani v  površino. Nikakršna novost niso indukcijske plošče z že vgrajeno napo. Poleg prizvajalca Bora imoajo takšne nape s kuhališčem, sedaj v ponudbi vsi  večjo proizvajalci gospodinjih aparatov.

V porastu tudi izvedba pulta v inoxu oz. rostfrei kovini. Ti so varjeni skupaj s koritom in velikokrat tudi z integrirano plinsko kuhalno ploščo. Površine je tako zelo lahko tudi očistiti, saj praktično ni nikjer robov, kjer bi lahko zadrževala umazanija. V kuhinje se v velikem slogu vračajo vitrine z velikimi steklenimi površinami, povečini z ornamentnimi obdelavami stekla v minimalističnih črnih alu okvirjih.

Toplo pozdravljamo vračanje barv v interjerje, tudi pri nas jih s pridom uporabljamo pri kreiranju sodobnih ambientov. V ospredju so drzne, bogate in nasičene barve, v kombinacijah s toplimi zemeljskimi toni. Ti se pojavljajo predvsem v pohištvu, medtem ko temne močne barve zasledimo v dodatkih, stenah in oblazinjenem pohištvu. Stoli in sedežne garniture so predvsem bolj zaobljene, organske in nadgrajene z mehkobnim tekstilom v žametu in flisu. Sedežne garniture postajajo vse večje, globlje, udobnejše in bogate. Pravi razmah so doživele v dnevnih prostorih teksturirane tapete v geometričnih in organskih vzorcih. V manjši meri pa se še pojavljajo rožnati in motivi damaska, ki šele zdaj v Sloveniji postajajo trend.

V kopalnicah se nadaljuje trend svetlih pastelnih barv v kombinaciji z zanimivimi dodatki za dom. Veliko je uporabljenih elementov iz kovine, vpletenih v različne pohištvene elemente.

Besedilo in foto: Jernej Orhini

 

Pokličite za uvodni posvet

+386 40 480 374

Kontaktirajte me

Elektronski naslov

Telefon

+386 40 480 374